Click Here

Wednesday, 24 August 2011

Persiapan nak Raya



Assalamualaikum & Selamat Pagi Semua :)
Syawal lagi beberapa hari aje lg.... n Ramadhan pn akan mengundur diri, time mcm ni ramai da warga KL da blek kampung.
Saya tgk kat FB, da ade yg blek da pn.. best nye! jeles!

Tahun ni raya bg saya da semakin xbest... Baju raya pn xbeli lg.
Ye la, bg kanak2, raya ni best la sbb ley kumpul duit raya, tp bg kita2 ni yg da bekerja, time mcm ni la pening kepala dok pikir bajet. Mungkin x pd korang, tp pd sy, YA

Skg yg da setle hanya mskkn angpow dlm sampul je... thn ni sy just bg pd anak sedara yg lom keje lg je... 7 org gak la... Bg sket2 je, kopak den kang hehehe

Biskut raya untuk kakak n ayah, belom beli lg...
Ari tu ade tgk bnyk biskut raya yang di jual kat Tesco (den mmg suko g Tesco, xtaw la knp), mula2 da ambk bnyk da... tp last2 letak blek, risau takot xsedap. Beli 1 je dl.. da try da smlm, OK la... ade rasa biskut la...
Tgk la..msybe esok g borong bnyk2 la...


Terliur plk!!! ahaks
Tahun sy xwat biskut raya pn (ala..mcm xbesa, mcm2 thn2 lps gak)
Oven da beli, tp mixer je xbeli lg... sbb tu xley wat biskut raya. brtol! padahal mls, sume alasan je
Tp sy rajin gak la usha2 resepi kat internet...maybe thn dpn la.. ye la, time tu da jadi bini org, kene rajin la sket msk dapo.. (ye ke???) perlu ke?
Tp klu raya, bkn biskut yg sy cari sebenrnye...
yg ni haaaa....


Rendang (xkesah la ayam@daging)


Ketupat (tp besa family kitorang wat yg segera je.. yg nona pny tu)
bkn reti pn nk anyam benda alah ni.hehehe

& Lemang...
(yg ni sy suka bahagian kepala..ala..yg bahagian ujung dia la.. lembut!)


Dgr2, ramai yg bershopping kat Jln TAR.. best ke??
Den xpnh pegi~
*sume gmbr ni sy copy dr tenet...

2 comments:

  1. ketupat!! ske..xsabar nk makan...hehe

    ReplyDelete
  2. hye nida... sara br ley reply la syg...

    ReplyDelete